Asiatisk kycklingwok

Asiatisk kycklingwok

Av:
30 min
4 portioner
En enkel, men mycket god, wok med asiatiska smaker. Här används kyckling och grönsaker, men experimentera gärna med fisk eller fläsk- eller nötkött, och andra grönsaker.
Annons

Ingredienser

  1. Woksås

    1. 1 dl Sweet chili-sås
    2. 4 msk Soja
    3. 1,5 msk Oystersås
    4. 1 tsk Risvinäger
    5. 1,5 msk Sesamolja
    6. 1,5 msk Honung
    7. 4 st Vitlöksklyftor
    8. 1-1,5 msk Ingefära, grovriven
    9. 1,5 msk Sesamfrön
  2. Kött och grönsaker

    1. 500 g Kyckling
    2. 2 st Paprikor
    3. 2 st Morötter
    4. 250 gram Broccoli
    5. 1 st Gul lök
    6. 1 st Squash
    7. Ris eller nudlar

Gör så här

    1. 1.

      Börja med woksåsen: Grovriv vitlök och ingefära och blanda med de övriga ingredienserna. Smaka av och tillsätt eventuellt mer av något.

    2. 2.

      Strimla kycklingen och skölj och skär grönsakerna i stora bitar. Klyfta löken och dela på broccolibuketterna så de blir mindre.

    3. 3.

      Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek kycklingen i 2 matskedar av woksåsen.

    4. 4.

      Stek morötter och lök i några minuter i lite woksås. Tillsätt sedan övriga grönsaker och stek tills de är genomstekta, men fortfarande krispiga.

    5. 5.

      Koka upp vatten till nudlarna eller riset (riset får du börja med tidigare), och tillred dem.

    6. 6.

      Ha i kycklingen i woken och häll över woksåsen. Blanda runt och låt småputtra i några minuter.

    7. 7.

      Rör eventuellt ner de kokta nudlarna i woken, eller servera dem eller riset vid sidan om.

Är innehållet i detta recept olämpligt?