Asiatisk kycklingwok

Asiatisk kycklingwok

Av:
4
Annons

Ingredienser

  1. Kycklingwok

    1. 500 g Kyckling
    2. 250 g Risnudlar
    3. 1 bukett Broccoli
    4. 2 st Morötter
    5. 1 st Paprika
    6. 1 st Gul lök
    7. Olja
  2. Wok sås

    1. 1 st Röd chili
    2. 1 bit Ingefära
    3. 1 st Vitlöksklyfta
    4. 3 msk Soya
    5. 0,5 msk Sesamolja
    6. 1 st Saft av lime
  3. Vid servering

    1. 1 dl Hackade jordnötter
    2. Koriander
    3. Sweetchili sås

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att finhacka chili, ingefära och vitlök till såsen. Rör samman med resten av ingredienserna. Gillar du lite hetta i maten så ta med fröna i chillin.

    2. 2.

      Skiva kycklingfiléerna tunt. Hetta upp olja i en wokpanna eller gryta och fräs på hög värme, när kycklingen börjar bli genomstekt har du på hälften av woksåsen och fräser med ett par minuter. Lyft ur kycklingen och lägg på en tallrik.

    3. 3.

      Dela broccoli i mindre bitar, skala och skär tunna stavar av morötter. Skölja och skiva paprikan. Skala och skiva löken.

    4. 4.

      Fräs morötterna ett par minuter i olja i pannan, tillsätt broccoli, lök och paprika och fräs tills de börjar bli mjuka men har kvar lite tuggmotstånd. Ha på resten av woksåsen och stek ett par minuter, och blanda till sist i kycklingen så att den blir varm igen. Smaka eventuellt av med lite salt och peppar.

    5. 5.

      Servera med risnudlar, jordnötter, koriander och sweet chilli-sås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?