Asiatisk kycklingfärsgryta med shiratakinudlar och lime

Asiatisk kycklingfärsgryta med shiratakinudlar och lime

Av:
20 min
4 pers
Annons

Ingredienser

  1. Kycklingfärsgryta

    1. 0,5 st purjolök(ar)
    2. 1 msk färsk ingefära
    3. 1 klyfta vitlök
    4. 0,5 st röd chili
    5. 0,5 msk rapsolja
    6. 300 gr kycklingfärs
    7. 1 msk fish sauce
    8. 1 msk japansk soja
    9. 250 ml kokosgrädde
    10. 65 gr färsk bladspenat
    11. 0,5 st lime
    12. 1 krm salt
    13. 1 krm svartpeppar
    14. 200 gr shiratakinudlar

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka purjolöken och skölj den noga. Skala och riv ingefära och vitlök. Skölj och finhacka chili.

    2. 2.

      Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingfärsen genomstekt.

    3. 3.

      Tillsätt purjo, ingefära, vitlök och chili och fräs ytterligare tills löken har mjuknat. Tillsätt fisksås, soja och kokosgrädde och låt puttra i 5 min.

    4. 4.

      Tillsätt spenat och limesaft. Vänd runt och smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Koka upp vatten till nudlarna. Värm nudlarna 30 sek. Sila av vattnet och lägg upp nudlar och gryta i djupa tallrikar. Servera med en limeklyfta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?