Arroz tortitaz

Arroz tortitaz

Av: / Foto: Linn Fransson
40 min
4 portioner
Ett hett tips här är att smaka av risblandningen innan du blandar i ägg. Det gör inget om det är starkt då hettan kommer att bli mildare efter att äggen blandats i.
Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Chili, Sallad
Annons

Ingredienser

  1. Tortitaz

    1. 6 dl kokt ris
    2. 1 st gul lök, finhackad
    3. 1 dl riven ost, manchego
    4. 1 st chilipeppar, urkärnad och finhackad
    5. bladpersilja, finhackad
    6. 2 st stora tomater, urkärnade och finhackade
    7. en kruka koriander
    8. salt och peppar
    9. 3 st ägg
    10. matolja
    11. en klick smör
  2. Salsa

    1. Olivolja
    2. 1 st vitlöksklyfta, riven
    3. 2 st schalottenlökar, skalade och finhackade
    4. 1 st röd chilipeppar, urkärnad och finhackad
    5. 0,5 dl vitt vin
    6. 1 burk (300 gram) finkrossade tomater
    7. en nypa socker
    8. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Börja med salsan. Stek lök, chili och vitlök i lite olivolja.

    2. 2.

      Blanda i vin och tomater och låt allt sjuda ihop. Smaka av med socker, salt och peppar.

    3. 3.

      Låt salsan stå väl kyld.

    4. 4.

      Dags för risplättarna. Blanda ris, lök, ost, chili, persilja, tomater och koriander i en stor vid skål.

    5. 5.

      Ha i kryddor och ägg sist och blanda väl till en jämn smet.

    6. 6.

      Hetta upp en stekpanna med riklig mängd olja. Forma små runda och platta biffar av röran och stek sakta.

    7. 7.

      När plättarna är klara serveras de med salsan och en väl matchande sallad till.

Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Chili, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?