Arrabiata

Arrabiata

Av: / Foto: Zeta
40 min
4 personer
Annons

Ingredienser

    1. 300 g rigatonipasta
    2. 1 gul lök
    3. 2 vitlöksklyftor
    4. 4 st marine solt. tomater
    5. 2 msk olivolja
    6. 4 msk tomatpuré
    7. 2 msk sardellpasta
    8. 1-2 tsk chiliflakes
    9. 1 lagerblad
    10. 2 burkar skalade tomater
    11. 1 dl vatten
    12. 2 krm svartpeppar
    13. 1 kruka basilika
    14. 1 dl riven parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken. Hacka de soltorkade tomaterna.

    2. 2.

      Fräs lök och vitlök i olja ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, sardellpasta, chiliflakes och lagerblad. Häll över tomater och vatten. Sjud såsen utan lock ca 30 min. Krydda med peppar.

    3. 3.

      Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av.

    4. 4.

      Grovhacka basilikan och blanda ner den och pastan i såsen. Strö över parmesan och servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?