Aprikossnitt

Av: / Foto: Pontus Ferneman
35 min
40 stycken
Recept på aprikossnittar.
Annons

Ingredienser

  1. Mördeg

    1. 150 g smör
    2. 2 msk socker
    3. 1 st stort ägg
    4. ca 3 3/4 dl vetemjöl
    5. 1 1/2 tsk bakpulver
  2. Fyllning

    1. 20–25 g mjukt smör
    2. drygt 1 dl socker
    3. 2 tsk vaniljsocker
    4. 1 st ägg
    5. 2 1/2–3 dl kokosflingor
    6. ca 1 1/2 dl fast aprikosmarmelad

Gör så här

    1. 1.

      Mördeg: Rör smör och socker poröst, rör ner ägget. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och arbeta snabbt ihop till en deg.

    2. 2.

      Dela degen i tre bitar, rulla till längder, knappt plåtens längd. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta ut.

    3. 3.

      Fyllning: Rör ihop alla ingredienser utom aprikosmarmeladen. Fördela kokosmassan i mitten över längderna, gör en fördjupning längs med i massan och skeda marmeladen i en rand över.

    4. 4.

      Grädda i 200°, 10–12 min eller tills längderna fått fin färg. Låt svalna en stund, skär i bitar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?