Aprikoskanapéer

Aprikoskanapéer

Av: / Foto: Pontus Ferneman
30 min
10 stycken
Busenkelt och barnsligt gott! Till brunch, afternoon tea och som fikabröd.
Fler recept på:
Bröllop, Budgetmat
Annons

Ingredienser

    1. 4 st plattor fryst smördeg
    2. 1–1 1/2 dl aprikossylt
    3. strösocker
    4. ägg till pensling

Gör så här

    1. 1.

      Kavla smördegsplattorna till en kaka, ca 25x35 cm stor. Bred ut ett tunt lager sylt över hela. Vik in långsidorna så att de möts på mitten, strö på lite socker. Vik degen dubbel så att kortsidorna möts och därefter ännu en gång på längden.

    2. 2.

      Låt vila en stund i kyl. Skär sedan med en vass kniv i cirka 10 skivor och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Pensla med uppvispat ägg, strö över lite socker. Grädda dem i 225° ca 12–15 min tills de har fått fin färg och ser frasiga ut.

Fler recept på:
Bröllop, Budgetmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?