Aprikos- och apelsinmarmelad

Aprikos- och apelsinmarmelad

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
2 stora burkar
Denna fräscha, härliga marmelad med smak av aprikos och apelsin förgyller alla tänkbara tillfällen.
Annons

Ingredienser

    1. 200 g torkade aprikoser
    2. 300 g apelsiner
    3. 3 dl vatten
    4. 500 g syltsocker

Gör så här

    1. 1.

      Lägg de torkade aprikoserna i blöt i minst 2 timmar. Ta sedan upp och hacka dem fint.

    2. 2.

      Tvätta apelsinerna noga i ljummet vatten. Skär dem rakt över i tunna klyftor som i sin tur skärs i tunna skivor. 


    3. 3.

      Blanda frukt, vatten och syltsocker i en gryta och koka under omrörning i 10 min. Skumma noga.

    4. 4.

      Häll direkt upp på varma, väl rengjorda burkar och förslut genast. Marmeladen får sin rätta konsistens först efter att den har kallnat helt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?