Äpple- och vitkålssallad med mynta och gröna ärtor

Äpple- och vitkålssallad med mynta och gröna ärtor

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 vitkålshuvud
    2. 3 tsk salt
    3. 2 msk russin
    4. 3 msk äppelcidervinäger
    5. 2 msk dill (hackad)
    6. 1 msk mynta (hackad)
    7. 2 msk olivolja
    8. 1 dl gröna ärtor (kokta)
    9. 1 äpple
    10. 3 msk hasselnötter (rostade)

Gör så här

    1. 1.

      Skiva vitkålen tunt.

    2. 2.

      Blanda med salt i en vid skål och knåda kålen 2-3 min tills den mjuknar.

    3. 3.

      Blanda kålen med russin, vinäger, dill, mynta, olivolja och gröna ärtor.

    4. 4.

      Skiva äpplet tunt över kålsalladen.

    5. 5.

      Hacka hasselnötterna och strö över.

Är innehållet i detta recept olämpligt?