Äpple- och morotsgröt med bär

Äpple- och morotsgröt med bär

Av:
2 port
God båda varm och kall. Håller 3-4 veckor i kylen, häll upp het i glasburk och skruva på locket direkt.
Annons

Ingredienser

    1. 350 g morötter
    2. 2 äpplen (ca 350 g)
    3. 1 bit färsk ingefära (ca 10 g)
    4. 1 liten bit vaniljstång
    5. 1-2 msk nötsmör (t ex hasselnöt eller mandel)
    6. 2 msk färska eller frysta bär

Gör så här

    1. 1.

      Mät upp 2 dl vatten i en kastrull och låt sjuda.

    2. 2.

      Skala och skär morötterna i små bitar. Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar. Skala och hacka ingefäran fint.

    3. 3.

      Tillsätt morot, ingefära och vaniljstång i kartellen och sjud under lock i 10 min. Tillsätt äppelbitarna och koka dem mjuka.

    4. 4.

      Ta upp vaniljstången och mixa med stavmixer.

    5. 5.

      Rör ner nötsmöret strax före servering. Toppa med bär.

Är innehållet i detta recept olämpligt?