Äpple och bärkaka

Äpple och bärkaka

Av:
Super god,söt och enkel kakpaj! Serveras gärna med glass. OBS! Bären saftar sig lätt när de blir varma! Ställ därför gärna någonting under formen för att spara ugnen eller använd en form utan löstagbar kant.
Annons

Ingredienser

  1. Äpplen ock bären

    1. 4 St Skalade äpplen i bit
    2. 200 g Hallon
    3. 3-4 Msk Socker
  2. Kak/pajsmet

    1. 125 g Smör
    2. 2 1/2 dl Vetemjöl
    3. 2 dl Socker
    4. 1 1/2 Tsk Vaniljsocker
    5. 1 1/2 Tsk Bakpulver
    6. 1 St Lättvispat ägg
  3. Tillbehör

    1. Glass eller grädde

Gör så här

    1. 1.

      Blanda äppelbitar med bär och socker i en smord form och värm i ugnen i 200 grader i 10-15 min.

    2. 2.

      Smält smör och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan i smöret och det lättvispade ägget.

    3. 3.

      Fördela röran över äpple- och bär-röran och grädda i ca 20 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?