Äppelsockerkaka

Äppelsockerkaka

Av: / Foto: Tidningsrecept
60 min
1 styck
Ugn 175˚ Serveras med glass eller vispad grädde.
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 1,5 dl strösocker
    3. 2 ägg
    4. 2,5 dl vetemjöl
    5. 1 tsk bakpulver
    6. 3 msk mjölk
    7. 4 äpplen
    8. 2 msk strösocker
    9. 1 tsk kanel

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret och låt svalna. Rör smör och socker pösigt och därefter blanda i äggen.

    2. 2.

      Blanda vetemjöl och bakpulver och rör i smeten med mjölken.

    3. 3.

      Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.

    4. 4.

      Skala äpplen och skär i tunna skivor. Stick ner dem i kakan och strö över socker och kanel.

    5. 5.

      Gräddas i nedre delen av ugnen i ca 35 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?