Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

Av: / Foto: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/c
6 port
Annons

Ingredienser

    1. 800 g Äpplen (ca 4 äpplen)
    2. 2 tsk Kanel
    3. 4 tsk Socker
    4. 2 krm Flingsalt
    5. Smör till formen
  1. Deg

    1. 125 g Kallt smör
    2. 2 dl Vetemjöl
    3. 2 dl Havregryn
    4. 1,5 dl Socker
    5. 1,5 tsk Flingsalt
  2. Till servering

    1. Vispad grädde, vaniljsås, glass eller vaniljvisp.

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C.

    2. 2.

      Blanda mjöl, havregryn, socker och flingsalt. Nyp i smör.

    3. 3.

      Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar/skivor.

    4. 4.

      Blanda äpplena med kanel, socker och flingsalt.

    5. 5.

      Smörj pajformen, ca 28 cm i diameter (för 6 port).

    6. 6.

      Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den fått fin färg. (Ej fläkt)

    7. 7.

      Till servering: Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

Är innehållet i detta recept olämpligt?