Äppelrosor

Äppelrosor

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
50 min
6 stycken
Supergott att servera till dessert!
Fler recept på:
Glass, Citron, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 1 st rulle kyld smördeg, 250 g
    2. 30–50 g mjukt smör
    3. 2–3 msk socker
    4. 1–3 tsk kanel
    5. ca 2 st röda äpplen
    6. ca 3/4 dl vatten + saft från 1 citron
    7. ägg till pensling

Gör så här

    1. 1.

      Bred ut mycket tunt med smör på plattan, bara så att kanel och socker fastnar, strö över detta. Sporra ut ca 5 cm breda remsor.

    2. 2.

      Dela äpplena och kärna ur dem, skär dem i mycket tunna skivor. Blanda vatten och citronsaft i en mikrosäker skål, lägg i äppelskivorna, gärna i två omgångar, mikra ca 2 min el tills de bara mjuknat något. Låt dem rinna av. Fördela och lägg äppelskivorna omlott på en smördegsremsa så att de sticker upp något vid ena smördegskanten. Rulla ihop till rosor och ställ i stadiga muffinsformar.

    3. 3.

      Pensla dem med ägg, grädda i 200° i 20–25 min eller tills de har fått fin färg och puffat upp. Servera dem med vaniljsås eller vaniljglass

Fler recept på:
Glass, Citron, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?