Äppelpudding

Äppelpudding

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
8 port
Höstens bästa äppeldessert!
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 5 st äpplen
    3. 200 g skivat vetebröd el valnötsbröd
    4. 2½ dl mjölk
    5. 3 st ägg
    6. 2½ dl strösocker
    7. 200 g smält smör
    8. 1½ msk florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Smöra och mjöla en rund form, ca 24 cm i diam. Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg ett lager äpplen i formen.

    2. 2.

      Doppa brödskivorna i mjölken, ta upp och spara. Vispa ägg och socker. Tillsätt smör, vänd ner brödet och resten av äpplena, blanda väl. Häll smeten i formen.

    3. 3.

      Tillaga mitt i ugnen ca 45 min. Låt svalna. Pudra över florsocker och servera med vaniljglass.

Tips från kocken

Räcker till 8 personer, men man kan ju festa på de eventuella resterna en annan dag!
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?