Äppelpaj med vispgrädde

Äppelpaj med vispgrädde

Av: / Foto: Tine Guth Linse
35 min
4 port
Himmels god äppelpaj serveras med vispgrädde eller om man hellre föredrar - glass.
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Paj, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 50 g rumsvarmt smör
    2. ¾ dl strösocker
    3. 1 dl vetemjöl
    4. 50 g mandelmassa, grovt riven
    5. 3 st syrliga, fasta matäpplen
    6. smör till stekning
    7. ½ dl strösocker
  1. Garnering och tillbehör

    1. ev myntablad
    2. lättvispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Blanda rumsvarmt smör, socker, mjöl och riven mandelmassa. Skala och skiva äpplena. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek äpplena lätt. Tillsätt sockret.

    2. 2.

      Fördela äppelskivorna i 4 ugnssäkra portionsformar. Toppa med mandelmasseblandningen.

    3. 3.

      Grädda pajen mitt i ugnen cirka 20 minuter tills den fått fin färg.

    4. 4.

      Garnera eventuellt med mynta och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Paj, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?