Äppelpaj med pumpakärnor

Äppelpaj med pumpakärnor

Av: / Foto: Kent Jardhammar
45 min
4 portioner
Supergod och nyttigare äppelpaj med pumpakärnor.
Fler recept på:
Budgetmat
Annons

Ingredienser

    1. 500 g äpplen
    2. 1 msk råströsocker
  1. Smulor

    1. 100 g smör
    2. 1 dl vetemjöl
    3. 1 dl farinsocker
    4. 1/2 dl hackade nötter
    5. 1 1/2 dl havregryn
    6. 3/4 dl pumpakärnor

Gör så här

    1. 1.

      Skala äpplena och skiva dem tunt. Blanda dem med socker och lägg dem i en pajform, ca 24 cm. Grädda i 200°, 10 min.

    2. 2.

      Kör smör, mjöl, farinsocker och de hackade nötterna i en matberedare. Häll det i en skål och tillsätt havregryn och pumpakärnor, men blanda bara med en sked så att de inte hackas sönder av matberedarens knivar.

    3. 3.

      Ta ut formen ur ugnen, häll smulorna över äpplena och grädda i ytterl ca 20 min till fin färg.

    4. 4.

      Servera med vaniljsås eller vaniljvisp.

Tips från kocken

Pumpakärnor är kärnorna som finns i pumpor. De är rika på vitaminer, mineraler och protein och innehåller också mycket omättat fett.
Fler recept på:
Budgetmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?