Äppelpaj med mandelsmul

Äppelpaj med mandelsmul

Av:
1 paj
Snacka om paj på direkten! Strössla havregryn och mandelmassa över äppelklyftorna. Hyvla över smör och grädda. Variera smaken på äppelsmulpajen genom att byta ut kardemumma och kanel mot rivet skal av en citron eller strö över en näve russin.
Annons

Ingredienser

    1. 6 Äpplen
    2. 1/2 Stötta Kardemummakärnor
    3. 1/2 Malen Kanel
    4. 200 g Riven Mandelmassa
    5. 1 dl Havregryn
    6. 75 g Havregryn

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°C.

    2. 2.

      Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg i en ugnssäker form och strö över kardemumma och kanel.

    3. 3.

      Varva riven mandelmassa och havregryn ovanpå äpplena. Hyvla över smöret.

    4. 4.

      Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter.

    5. 5.

      Servera pajen med vaniljglass eller en klick vispad grädde eller glass.

Är innehållet i detta recept olämpligt?