Äppelmuffins med vaniljsås

Äppelmuffins med vaniljsås

Av: / Foto: Erik Karlsson
100 min
12 stycken
Recept på glutenfria äppelmuffins med vaniljsås.
Fler recept på:
Bakelser, Bröllop, Begravning, Barnkalas
Annons

Ingredienser

    1. 1 ½ dl vispgrädde
    2. 1 tsk fiberhusk
    3. 3 st ägg
    4. 2 dl strösocker
    5. 100 g mjukt smör
    6. 3 dl glutenfri mjölmix
    7. 2 tsk bakpulver
    8. 1 tsk kanel, malen
    9. 1 tsk kardemumma, malen
    10. 1 st äpple
    11. 2 msk råsocker
  1. Vaniljsås

    1. ½ st vaniljstång
    2. 2 dl vispgrädde
    3. ½ dl strösocker
    4. 2 st äggulor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Rör ut fiberhusk i grädden, låt stå 5 minuter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör och blanda i grädden. Blanda mjölmix, bakpulver och kryddorna. Vänd ner i äggsmeten.

    3. 3.

      Fördela i smort muffinsbläck/muffinsformar upp till 2/3. Strö över tärnat äpple och råsocker. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.

    4. 4.

      Dela vaniljstången mitt itu, skrapa ur fröna i en kastrull tillsammans med grädden. Koka upp och såt svalna. Vispa äggulor och socker, vänd ner i grädden. Värm på svag värme tills den börjar tjockna, rör hela tiden. Ställ in i kylen minst 1 timme.

Fler recept på:
Bakelser, Bröllop, Begravning, Barnkalas
Är innehållet i detta recept olämpligt?