Äppelmuffins med kardemumma

Äppelmuffins med kardemumma

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
12 muffins
Vill du göra muffinsen festfina kan du garnera dem med vispad grädde, crème fraiche eller färskost.
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl rismjöl
    2. 1/2 dl Maizena majsstärkelse
    3. 1/2 dl mandelmjöl
    4. 1 dl strösocker
    5. 1 msk vaniljsocker
    6. 2 tsk bakpulver
    7. 1 msk psylliumfröskal
    8. 1 tsk stött eller mald kardemumma
    9. 75 g smör
    10. 2 st ägg
    11. 1-2 st äpplen
    12. mald kanel
  1. Topping

    1. råsocker
  2. Garnering

    1. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Blanda samtliga torra ingredienser i en degbunke. Smält smör och rör ner det tillsammans med äggen i den torra blandningen och rör samman till en smet.

    2. 2.

      Klicka ut smeten i muffinsformar som du med fördel kan placera i muffinsbleck. Fyll inte formarna mer än till 3/4.

    3. 3.

      Skala, kärna ur och skär bitar eller klyftor av äpplena. Blanda äppelklyftorna med mald kanel. Stick ner några klyftor och häll på lite mera smet. Strö över lite råsocker.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 180 grader. Grädda i ugnens mitt i cirka 15-20 minuter, känn med sticka, muffinsen ska ha fin färg. Pudra med florsocker och servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?