Äppellimpa med fänkåls- och solrosfrön

Äppellimpa med fänkåls- och solrosfrön

Av: / Foto: Sophie Håkansson
100 min
2 stycken
En saftig äppellimpa smaksätt med fänkål och solrosor.
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl havregryn
    2. 5 dl dinkelsikt
    3. 5 dl fullkornsdinkelmjöl
    4. 1 1/2 dl solroskärnor
    5. ½ dl linfrön
    6. 2 tsk salt
    7. 4 tsk bikarbonat
    8. 2 msk mortlade fänkålsfrön
    9. 1 ½ st grovrivet medelstort äpple
    10. 2 msk honung
    11. 1 liter naturell yoghurt
  1. Topping

    1. 1 dl solrosfrön
    2. 1 st äpple, i skivor
    3. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll ner grovrivet äpple, honung och yoghurt i mjölblandningen. Rör om väl så att det blir en jämn smet.

    2. 2.

      Smörj 2 avlånga brödformar och ”bröa” med ½ dl solrosfrön per form.

    3. 3.

      Fördela smeten jämnt i formarna. Toppa med äppelskivor som trycks ner något i smeten, och flingsalt.

    4. 4.

      Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 75–90 minuter. Känn med sticka så att det är klart. Låt vila på galler under bakduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?