Äppelkompott med kardemumma och fikon

Äppelkompott med kardemumma och fikon

Av: / Foto: Ragnar Òmarsson
20 min
4 personer
En riktigt smarrig äppelkompott med kardemumma och fikon.
Fler recept på:
Efterrätt, Jul, Advent, Äpple, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 5 st äpplen, syrliga
    2. 1/2 vaniljstång
    3. 1/2 dl strösocker
    4. 1 dl vatten
    5. 2 msk citron, pressad
    6. 4-5 st fasta fikon
    7. 1/2 tsk kardemumma, stött

Gör så här

    1. 1.

      Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Dela vaniljstången på längden. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sjud 6 minuter tills äpplena är mjuka.

    2. 2.

      Smarrigt att serveras tillsammans med saffransskorpor.

Fler recept på:
Efterrätt, Jul, Advent, Äpple, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?