Äppelkompott med glass och Havrekrisp

Äppelkompott med glass och Havrekrisp

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Äppelkompott

    1. 1 kg fasta syrliga äpplen
    2. 5 dl vatten
    3. 3 dl socker
    4. 1 tsk pressad citronsaft
    5. 1 msk potatismjöl
    6. vaniljglass
  2. Havrekrisp

    1. 500 g smör, rumstempererat
    2. 1.25 dl vetemjöl
    3. 0.5 dl havregryn
    4. 0.5 dl råsocker
    5. 0.5 msk vaniljsocker
    6. 0.5 tsk bakpulver
    7. 0.5 tsk kardemumma

Gör så här

    1. 1.

      Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Koka upp vattnet med sockret och låt det koka ett par minuter.

    2. 2.

      Lägg ner äppelklyftorna. Droppa i lite citronsaft. Koka på svag värme tills äpplena är mjuka. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och rör ner. Ställ kompotten att svalna.

    3. 3.

      Vispa grädden hårt och smaksätt med lite vaniljsocker och kanel. Servera till kompotten.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienserna för havrekrispen i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Smula ut degen på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter.

    5. 5.

      Servera äppelkompotten med vaniljglass och toppa med havrekrisp

Är innehållet i detta recept olämpligt?