Äppelkaka med valnötsknäck

Äppelkaka med valnötsknäck

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 4-5 äpplen
    2. 1/2 citron, saft
  1. Knäcksmet

    1. 75 g smör
    2. 3/4 dl socker
    3. 1,5 msk vetemjöl
    4. 2 msk vispgrädde
    5. 2 dl hackade valnötter

Gör så här

    1. 1.

      Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Lägg klyftorna i en smörad ugnsform. Droppa citronsaft över

    2. 2.

      Blanda alla ingredienser till knäcksmeten i en kastrull. Låt smeden sjuda under omrörning tills den börjar tjockna. Häll smeten över äpplena

    3. 3.

      Grädda kakan i ugnen i 200 grader, 15-20 min. Servera kakan ljummen med vispad grädde

Är innehållet i detta recept olämpligt?