Äppelkaka med kanel och råsocker

Äppelkaka med kanel och råsocker

Av: / Foto: Anders Norrsell
70 min
6 personer
Detta är en knäckig kaka som är lite ömtålig i konsistensen. Man får vara mer försiktig när man hanterar kakan.
Fler recept på:
Bröllop, Begravning
Annons

Ingredienser

    1. 3 st äpplen
    2. 1 msk mald kanel
    3. 1 msk strösocker
  1. Smet

    1. 1 msk råsocker
    2. 2 dl strösocker
    3. 1 st ägg
    4. 75 g smält smör
    5. 2 dl mandelmjöl
    6. 1 tsk bakpulver
  2. Garnering

    1. kryddgrönt och florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg klyftorna i en skål tillsammans med kanel och strösocker. Vänd om så att allt blandas ordentligt.

    2. 2.

      Vispa råsocker, strösocker och ägg fluffigt. Rör ner det smälta smöret och vänd om ordentligt så att allt blandas. Blanda mandelmjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten.

    3. 3.

      Smörj en form med avtagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Kläm gärna ett bakplåtspapper i bottnen och smörj det också. Häll i smeten och fördela kaneläppelklyftorna i smeten.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 175 grader. Grädda i ugnens mitt i cirka 40-45 minuter. Kakan ska ha stannat helt och fått fin färg, känn med sticka. Täck med folie om det behövs.

    5. 5.

      Serveras med grädde eller vaniljsås. Pudra över florsocker och garnera vid serveringen.

Fler recept på:
Bröllop, Begravning
Är innehållet i detta recept olämpligt?