Äppelkaka i ny knäckig design!

Äppelkaka i ny knäckig design!

Av: / Foto: Tailsweep
25 min
Annons

Ingredienser

  1. Sockerkaksbotten

    1. 1 Ägg
    2. 3 dl Strösocker
    3. 100 g Smör
    4. 3 1/2 dl Mjölk
    5. 7 dl Vetemjöl
    6. 2 msk Vaniljsocker
    7. 4 tsk Bakpulver
    8. 1/2 krm Salt
  2. Topping

    1. 2 Stora äpplen
    2. 150 g Smör
    3. 3 dl Havregryn
    4. 1/2 dl Kanel
    5. 2 dl Socker

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och socker vitt. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ner dessa med elvispen. Bred ut smeten i en smord långpanna. Skala äpplena och skär dom i tärningar ca 1 cm i storlek. Smält smöret och häll ner äppelbitarna i kastrullen. Tillsätt havregryn, kanel & socker och rör om så allt blandar sig väl. Fördela toppingen över sockerkakssmeten i långpanna. Grädda i 200 grader i 25 min, absolut inte längre. Förvara kakan uppskuren i rutor i en lufttät burk i kylskåpet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?