Äppelkaka

Äppelkaka

Av:
90 min
8 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 0,5 msk malen kanel
    2. 2 msk socker
    3. 1 dl mjölk
    4. 1 tsk bakpulver
    5. 3 dl vetemjöl
    6. 2 st ägg
    7. 2 dl strösocker
    8. 100 g smör
    9. 2 st röda äpplen

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175˙C. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter. Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor.

    2. 2.

      Rör smöret och socker poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten.

    3. 3.

      Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över socker och kanel.

    4. 4.

      Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter. Känn med en sticka att kakan är genom gräddad, låt gå längre vid behov. Servera med vaniljsås eller glass.

Är innehållet i detta recept olämpligt?