Äppelkaka

Äppelkaka

Av: / Foto: Annika Broman, Ralph Månsson, Bulls
50 min
25 bitar
Vem kan motstå en smarrig äpplekaka?
Annons

Ingredienser

    1. 150 g smör, mjukt Ⓛ
    2. 2 dl strösocker
    3. 3 ägg
    4. 3 dl vetemjöl
    5. 3–4 äpplen
    6. 2 msk strösocker
    7. 1 tsk mald kanel

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, cirka 25x30 cm. Vispa ihop smör och socker. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda sedan i vetemjöl och rör till en jämn smet. Bred ut smeten i långpannan.

    2. 2.

      Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Blanda socker och kanel. Vänd klyftorna i blandningen och lägg dem i fna rader över kakan.

    3. 3.

      Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna innan den skärs i bitar. Servera med lättvispad grädde.

Är innehållet i detta recept olämpligt?