Äppelflarn

Äppelflarn

45 min
10 Stycken
Annons

Ingredienser

    1. 600 g wienersmördeg ( se recept som passar till)
    2. 150 g mandelmassa
    3. 1 st äggvita
    4. 2 st äpplen - i klyftor
    5. kanelsocker (lika delar socker och kanel)
    6. 1 st uppvispat ägg
    7. Florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Kavla ut smördegen cirka 5 mm tjockt. Skär med vass kniv avlånga rutor på cirka 10 x 4 cm. Lös upp mandelmassan med lite äggvita och spritsa en sträng på varje smördegsruta. Lägg på äppelklyftor, pensla med lite uppvispat ägg på smördegen, strö på lite kanelsocker på äpplena och baka i cirka 15–20 minuter. När flarnen svalnat, pudra över lite florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?