Äppelcider med rom och vanilj

Äppelcider med rom och vanilj

Av: / Foto: Betina Hastoft
15 min
6 glas
Anpassa mängden rom efter hur alkoholstark du vill ha drycken, och välj cidersort efter hur söt du vill ha den.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 1 st liter äppelcider
    2. 1½–2 dl rom
    3. 2 st kanelstänger
    4. 6 st kryddnejlikor
    5. 1 st vaniljstång

Gör så här

    1. 1.

      Häll äppelcider och rom i en kastrull. Tillsätt kanelstänger, nejlikor och vaniljstång delad på längden.

    2. 2.

      Värm upp blandningen till strax under kokpunkten.

    3. 3.

      Servera genast i värmetåliga glas, gärna med en bit kanel- eller vaniljstång i.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?