Äppelbakelse

Äppelbakelse

Av: / Foto: Pontus Ferneman
25 min
4 portioner
Äpplen och mandel är den oslagbara kombinationen i denna dessertbakelse.
Fler recept på:
Advent, Jul, Efterrätt, Äpple, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 200 g mandelmassa
    2. 1 st ägg
    3. 3–4 st äpplen
    4. saft från 1 och fint rivet skal från 1/2 citron
    5. 2 dl vispgrädde
  1. Tillbehör

    1. 2–3 msk socker
    2. citronmeliss eller mynta

Gör så här

    1. 1.

      Blanda grovt riven mandelmassa med ägg och rör ihop till en tjock massa. Bred ut massan i en cirkel, ca 23 cm i diam, på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 15 min.

    2. 2.

      Kärna ur äpplena, skär i mindre bitar och lägg i en kastrull. Strö över socker, tillsätt citronsaft och skal. Låt sjuda tills äpplena mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd kvar. Låt svalna.

    3. 3.

      Skär bottnen i snibbar. Vispa grädden. Lägg ihop snibbar med äppelbitar. Garnera med kryddgrönt och servera med vispad grädde.

Fler recept på:
Advent, Jul, Efterrätt, Äpple, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?