Äppel- och hjortronchutney

Äppel- och hjortronchutney

Av: / Foto: koket.se
2 liter
Urgod till dessertostar, men passar även suveränt bra till viltkött och fläskkarré.
Annons

Ingredienser

    1. 4 st syrliga äpplen, t.ex. Gravensteiner, Elise eller Katja
    2. 1/2 st gul lök
    3. 1 st röd chili
    4. 1 tsk riven, färsk ingefära
    5. 1 dl hjortron
    6. 1/2 dl äppelcidervinäger
    7. 1,5 dl råsocker
    8. 2 msk honung

Gör så här

    1. 1.

      Skala, kärna ur, och tärna äpplena fint.

    2. 2.

      Finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

    3. 3.

      Lägg i äpple, lök och chili i en rostfri kastrull och tillsätt resten av ingredienserna.

    4. 4.

      Koka upp och låt blandningen sjuda i 20-25 minuter. Rör om då och då.

    5. 5.

      Häll upp på väl rengjorda och varma brukar.

    6. 6.

      Låt kallna och förvara sedan svalt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?