Apgod tårta

Apgod tårta

Av: / Foto: Lisa Björner
40 min
12 bitar
Perfekt till barnkalaset! Den här tårtan går ganska snabbt att svänga ihop om du använder färdiga tårtbottnar. Den som vill bakar förstås egna.
Fler recept på:
Barnkalas, Tårta , Bakelser
Annons

Ingredienser

  1. 6 sockerkaksbottnar (2 paket om du köper färdiga)
  2. ca 1 msk saft (juice eller sockerlag)
 1. Fyllning:

  1. 2 dl tjock Marsánsås
  2. 200 g smör
  3. 3 1/2 dl florsocker
 2. Topping:

  1. 3–4 bananer
  2. 5 dl vispgrädde
  3. kakao
  4. florsocker
  5. O’boy-pulver
  6. 2 runda chokladbitar (till ögon)
  7. 2 rutor mörk choklad

Gör så här

  1. 1.

   Blanda till Marsánsåsen enligt anvisningen på förpackningen och ställ åt sidan. Smält smöret och låt det svalna. Blanda i florsockret och rör därefter i Marsánsåsen under omrörning. Ställ in krämen i kylen.

  2. 2.

   Ta fram tårtbottnarna och lägg dem tre och tre på varandra. Använd en av uppsättningarna med tre stycken till att skära ut öron och nos. Behåll två av öronens bottnar och en från nosen.

  3. 3.

   Börja med att droppa lite av saften/sockerlagen på den understa tårtbottnen (den som ska bli huvudet) och lägg den på ett stort fat, tänk på att öronen ska få plats.

  4. 4.

   Bred på lite av vaniljsmörkrämen/fyllningen och toppa med skivade bananer. Fortsätt likadant med nästa botten och avsluta med den sista bottnen. Bred på lite vaniljsmörkräm där nosen ska sitta och tryck försiktigt fast den. Bred därefter på vaniljsmörkräm och lägg på skivade bananer mellan bottnarna till öronen. Placera öronen intill ”ansiktet”.

  5. 5.

   Fördela grädden i två bunkar och vispa den ena medan du tillsätter kakaopulvret till lagom färg och konsistens. Smaka av med florsocker. Vispa sedan grädden i den andra bunken och tillsätt lite av O’boypulvret så att du får en ljusbrun färg.

  6. 6.

   Smeta ut grädden enligt bilden och fäst ögonen. Smält den mörka chokladen. Fyll en liten plastpåse eller strut och spritsa dit en glad mun. Det går också bra att använda en lakritsrem.

Fler recept på:
Barnkalas, Tårta , Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?