Apelsinstrassburgare med chokladkräm

Apelsinstrassburgare med chokladkräm

70 min
5 stycken
Detta recept ger fantastiskt goda strassburgare med smak av apelsin och choklad. Både sött och fräscht!
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

  1. Mördeg

    1. 250 g smör
    2. 1 dl florsocker
    3. 2 msk vaniljsocker
    4. 3 dl vetemjöl
    5. 2 dl potatismjöl
    6. 1 st apelsin (rivet skal)
  2. Chokladkräm

    1. 1.5 dl vispgrädde
    2. 125 g mörk choklad (70%)
    3. 1 msk smör

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en pösig smet. Tillsätt vetemjöl och potatismjöl, lite i taget, och rör kraftigt mellan tillsatserna. Riv skalet av apelsinen och rör ner det. Fyll smeten i en kakspruta och spritsa ut 20 längder på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.

    2. 2.

      Chokladkräm: Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Finhacka choklad och rör ner den i grädden tillsammans med smöret. Vispa samman till en tjock, krämig smet. Låt svalna i rumstemperatur.

    3. 3.

      Montering: När kakorna svalnat och chokladkrämen stelnat, bred chokladkräm på hälften av kakorna och lägg ihop dem med resten. Förvara svalt.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?