Apelsinsnittar

Apelsinsnittar

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Mördeg

    1. 250 g smör
    2. 200 g strösocker
    3. 400 g vetemjöl
    4. 1 st ägg (medium)
    5. 2 tsk bakpulver
  2. Fyllning

    1. 400 g mandelmassa
    2. 1 st ägg (medium)
    3. 3 msk apelsinmarmelad
    4. 2 droppar röd hushållsfärg
  3. Glasyr

    1. 3 dl florsocker
    2. 2 msk apelsinjuice
    3. 3 msk mandelspån
    4. 1 droppe röd hushållsfärg

Gör så här

    1. 1.

      Mördeg: Arbeta samman alla ingredienser till mördegen snabbt. Låt den vila kallt i 20-30 minuter. Under tiden görs fyllningen.

    2. 2.

      Fyllning: Riv mandelmassan grovt. Arbeta in ägget till en klumpfri massa, därefter marmeladen. Färga ev med hushållsfärg.

    3. 3.

      Dela degen i 4 delar och kavla ut varje del till 10x40 cm. Degen ska inte vara för tunn. Fördela fyllningen som en sträng mitt på varje remsa. Rulla samman och lägg dem med skarven neråt på pappersklädd plåt.

    4. 4.

      Bakas i 200-225 gr C 15-20 minuter. Låt svalna på galler.

    5. 5.

      Rör samman florsocker med så mycket pressad apelsinjuice så att glasyren blir tjockflytande. Färga ev med karamellfärg. Bred glasyren över de gräddade längderna och strö över mandelspån eller apelsinskal. Skär i ca 2 cm bitar innan glasyren stelnat helt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?