Apelsinsallad med pistasch- och marängtopp

Apelsinsallad med pistasch- och marängtopp

Av:
20 min
8 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 5 apelsiner, tvättade
    2. 2 msk socker
    3. 2 msk citruslikör (Contreau)
    4. 1 granatäpple
  1. Maräng

    1. 2 äggvitor
    2. 3/4 dl socker
  2. Garnering

    1. 2 msk hackade pistaschnötter

Gör så här

    1. 1.

      Skär bort skalet och den vita hinnan från apelsinerna. Skiva dem och skär i mindre bitar. Häll apelsinerna med saften i en skål, strö över socker och tillsätt citruslikör. Skär loss skalet från granatäpplet och kräng det så att du kan peta loss kärnorna.

    2. 2.

      Maräng: Vispaäggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget, fortsätt vispa till en fast maräng.

    3. 3.

      Fördela salladen i glas eller små portionsformar. Klicka på marängen. Strö äver nötterna. Gratinera med gasolbrännare eller under grill någon minut i ugnen, passa noga, det går snabbt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?