Apelsinrutor med frosting

Apelsinrutor med frosting

Av:
50 min
22 rutor
Recept på glutenfria apelsinrutor. Goda rutor som du bakar i långpanna. Frostingen ovanpå är inte fast och därför kan kakan inte frysas.
Annons

Ingredienser

    1. 200 g rumsvarmt smör eller margarin
    2. 3 dl strösocker
    3. 3 st ägg
    4. 1 st apelsin, rivet skal
    5. 1,5 msk apelsinsaft
    6. 3/4 dl standardmjölk
    7. 4,5 dl glutenfri mjölmix
    8. 2 tsk bakpulver
    9. 2 tsk vaniljsocker
  1. Apelsinfrosting

    1. 35 g rumsvarmt smör eller margarin
    2. 200 g färskost
    3. 4 dl florsocker
    4. 1 tsk vaniljsocker
    5. 1/2 st apelsin, rivet skal
  2. Garnering

    1. halverade apelsinskivor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 180 grader.

    2. 2.

      Vispa samman smör och strösocker poröst och luftigt i en degbunke.

    3. 3.

      Tillsätt äggen och forsätt vispa en stund till. Blanda i apelsinskal, apelsinsaft och mjölk.

    4. 4.

      Blanda samman mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Sikta ner detta i smeten.

    5. 5.

      Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna ca 28 x 32 cm. Grädda kakan längst ner i ugnen ca 25-30 minuter, känn med sticka. Ta ut och låt kallna.

    6. 6.

      Vispa samman smör och färskost luftigt med hjälp av en elvisp. Sikta ner florsocker och vaniljsocker, vänd ner rivet apelsinskal.

    7. 7.

      Bred ut frostingen på den kalla kakan, använd en smörkniv eller en palettkniv så blir det slätt och fint. Garnera med halverade apelsinskivor.

    8. 8.

      Låt frostingen stelna något, innan du skär i rutor. Men tänk på att det är en mjuk frosting så den blir inte hård.

Är innehållet i detta recept olämpligt?