Riv mandelmassan grovt, rör ner ett ägg i taget, sikta ner kakaon och rör ner hackad choklad.
Häll smeten i en bakpappersklädd form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 15 min. Ta ut och låt kallna.
Mousse: Lägg alla gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Vispa äggulor och socker fluffigt, vänd ner yoghurten.
Häll hälften av apelsinsaften i en kastrull, hetta upp och rör ner 4 urkramade gelatinblad, rör om tills de smält, dra kastrullen från värmen och tillsätt resten av apelsinsaften och apelsinrivet + ev koncentrerad apelsinjuice. Låt svalna till simmig konsistens, blanda äggvispet i gelatinlösningen. Vispa grädden fluffig men inte för hård (den ska inte vara grynig) och vänd ner.
Häll moussen över bottnen, ställ kallt för att stelna.
Gelé: Hetta upp hälften av apelsinsaften och socker i en kastrull, dra kastrullen från värmen, lägg i resterande urkramade gelatinblad, rör om tills de har löst sig. Häll i resten av apelsinsaften. Låt svalna till simmig konsistens och häll över tårtan. Låt stelna i kyl.
Garnera med skivad apelsin och några färska myntablad vid serveringstillfället.