Apelsinmousse

Apelsinmousse

Av: / Foto: Erik Karlsson
150 min
4 port
Himmelsk god apelsinmousse med saffran, vit choklad!
Fler recept på:
Jul, Advent, Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl vispgrädde
    2. 0,5 g saffran
    3. 200 g vit choklad
    4. 1 st ägg
    5. 1 dl kesella
    6. 1/2 st apelsin (skal & saft)
  1. Dekoration

    1. apelsinskivor
    2. 1 dl vispgrädde
    3. mörk choklad, ev figur

Gör så här

    1. 1.

      Vispa grädden med saffran. Hacka och smält chokladen på svag värme över vattenbad så att den precis smälter.

    2. 2.

      Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kesella och till sist saffransgrädde, apelsinsaft och -skal.

    3. 3.

      Häll upp moussen i glas. Låt glasen stå i kyl ca 2 tim.

    4. 4.

      Dekoration: Skär apelsinskivor i små bitar. Vispa grädden. Dekorera med apelsinskivorna, grädde och riven mörk choklad el chokladdekoration.

Fler recept på:
Jul, Advent, Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?