Apelsinmarmelad

Apelsinmarmelad

Av: / Foto: Columbus Leth
90 min
3 små burkar
Recept på klassisk apelsinmarmelad.
Fler recept på:
Frukost, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 1,2 kg ekologiska apelsiner, ca 6 st
    2. 4 dl vatten
    3. 500 g ekologiskt rörsocker
    4. 2 tsk citronsyra

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta apelsinerna väl. Skala dem tunt och undvik att få med det vita.

    2. 2.

      Skär skalen i små bitar. Koka dem i vattnet cirka 25 minuter under lock.

    3. 3.

      Skär bort de resterande hinnorna och skalen från apelsinerna.

    4. 4.

      Dela apelsinerna i kvartar och avlägsna den vita strängen. Skär fruktköttet i små bitar och lägg dem i grytan med skalen. Låt alltsammans sjuda med lock cirka 30 minuter. Häll ner rörsockret i grytan och låt allt sjuda ytterligare cirka 30 minuter utan lock. Skumma väl med hålslev eller sked. Rör ut citronsyran i lite av marmeladen och blanda den med resten av marmeladen.

    5. 5.

      Häll den varma marmeladen på rena varma glasburkar. Fyll ända upp och sätt på locken ordentligt. Låt 4 dem kallna. Förvara dem sedan i kyl.

Fler recept på:
Frukost, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?