Apelsinmarmelad

Apelsinmarmelad

Av: / Foto: Ralph Månsson
600 min
9 dl
Riktigt härlig apelsinmarmelad.
Fler recept på:
Frukost
Annons

Ingredienser

    1. 500 g ekologiska apelsiner, ca 3 st
    2. 4 dl vatten
    3. 5 dl syltsocker
    4. 1 msk finhackad syltad ingefära

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta apelsinerna väl i varmt vatten. Skär av ändarna och skär sedan apelsinerna i klyftor. Skär därefter klyftorna i tunna skivor.

    2. 2.

      Lägg apelsinbitarna i en kastrull och häll över vattnet. Lägg på ett lock och låt blandningen stå svalt över natten eller ca 8 timmar.

    3. 3.

      Nästa dag kokas marmeladen utan lock i ca 1 1/2 timme. Rör om då och då så att den inte bränns vid.

    4. 4.

      Tillsätt sockret och eventuellt finhackad ingefära. Rör om under uppvärmning och låt därefter marmeladen koka i ca 2 minuter.

    5. 5.

      Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar som försluts väl. Förvara mörkt och svalt.

Tips från kocken

Vill man lyxa till marmeladen kan man vända ner lite hackad mörk choklad då den kallnat.
Fler recept på:
Frukost
Är innehållet i detta recept olämpligt?