Apelsincoupe med kanderade nötter

Apelsincoupe med kanderade nötter

Av: / Foto: Erik Karlsson
15 min
4 port
Sockerkaka, saffranskaka eller chokladkaka? Välj själv! Och ersätt gärna apelsin med clementin.
Fler recept på:
Bröllop, Jul, Efterrätt, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 300 g kvarg persika/passionsfrukt
    2. 2 dl tärnad apelsin
    3. 4 skivor mjuk kaka
    4. 2 msk smör
    5. 3 msk strösocker
    6. 2 dl blandade nötter
    7. ½ tsk malen kanel

Gör så här

    1. 1.

      Stek kakskivorna gyllene i smör. Låt kallna. Skär dem i bitar.

    2. 2.

      Smält sockret i en gjutjärnspanna. Ta pannan från värmen och vänd snabbt ner nötter och kanel. Sprid ut nötterna på ett bakplåtspapper och låt kallna.

    3. 3.

      Inför servering: Varva i glas eller portionsskålar kvarg, kakbitar, apelsin och nötter.

Fler recept på:
Bröllop, Jul, Efterrätt, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?