Apelsinchokladmousse med apelsinsallad

Apelsinchokladmousse med apelsinsallad

60 min
4 Portioner
Recept på apelsinchokladmousse med apelsinsallad serverad ur själva skalet på apelsinen.
Fler recept på:
Efterrätt, Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 3 st apelsiner
    2. 125 g mörk choklad minst 70%
    3. 2 st Äggulor
    4. 3 msk Florsocker
    5. 3 dl Vispgrädde
  1. Apelsinsallad

    1. fruktköttet från apelsinerna
    2. 2 dl Vatten
    3. 3 msk Farinsocker
    4. 1 tsk kanel
  2. servering

    1. några hackade pistaschmandlar

Gör så här

    1. 1.

      Dela två av apelsinerna på mitten och gröp ur köttet. Lägg fruktköttet i en skål och ställ halvorna åt sidan. Skrubba den sista apelsinen i hett vatten och riv skalet. Skala apelsinen och spara fruktköttet.

    2. 2.

      Bryt chokladen i små bitar och smält den i mikro eller över vattenbad; låt svalna en stund. Rör sedan ner äggulorna, en i taget, i den avsvalnade chokladen; rör noga mellan varje. Vispa ner florsocker och apelsinskal. Vispa grädden, men inte för hårt; vänd ner den i smeten. Fyll en spritspåse med tyll och spritsa moussen i de urgröpta apelsinhalvorna. Ställ i kylen några timmar.

    3. 3.

      Apelsinsallad: Skär eller filea fruktköttet. Blanda vatten och farinsocker i en kastrull, tillsätt kanel och koka upp lagen, låt den sjuda i 5 minuter. Lägg apelsinbitarna i en skål och häll den heta lagen över. Låt stå och dra några timmar.

    4. 4.

      Servering: Ta upp apelsinbitarna ur lagen och lägg på tallrik, strö över pistaschmandlar och servera tillsammans med chokladmoussen.

Fler recept på:
Efterrätt, Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?