Apelsincheesecake

Apelsincheesecake

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
8 bitar
Riktigt smarrig apelsincheesecake!
Fler recept på:
Jul, Advent, Bakelser
Annons

Ingredienser

    1. 225 g pepparkakor
    2. 100 g smör
  1. Fyllning

    1. 300 g färskost
    2. 2 1/4 dl strösocker
    3. 5 st ägg
    4. 2 msk rivet apelsinskal
    5. 3 msk pressad apelsinsaft
  2. Garnering

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 1/2 dl florsocker
    3. apelsin i skivor eller klyftor, gärna blodapelsin

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Krossa pepparkakorna, gärna i en matberedare. Smält smör och rör ner kaksmulorna.

    2. 2.

      Smöra en form, cirka 24 cm i diameter, med avtagbar kant. Kläm fast ett smort bakplåtspapper i botten.

    3. 3.

      Tryck ut smulorna jämnt i formen. Grädda i ugnens mitt cirka 10 minuter. Låt svalna.

    4. 4.

      Rör ihop färskost och socker. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje. Tillsätt apelsinskal samt apelsinsaft. Fördela fyllningen i formen och grädda i ugnens mitt ca 30 minuter.

    5. 5.

      Låt svalna. Ställ in kakan i kylen, gärna över natten.

    6. 6.

      Vid serveringen: Rör ihop crème fraiche och florsocker och bred ut över kakan. Garnera med skivad apelsin.

Fler recept på:
Jul, Advent, Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?