Apelsinbitar

Apelsinbitar

Av: / Foto: Kent Jardhammar
40 min
25 stycken
Dessa mjuka apelsinkakor är försvinnande goda och passar till alla möjliga tillfällen.
Fler recept på:
Advent, Barnkalas, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör
    2. 2 st apelsiner
    3. 2 st ägg
    4. 2 dl rörsocker
    5. 4 1/2 dl vetemjöl
    6. 2 tsk bakpulver
    7. 2 tsk vaniljsocker
    8. 3 dl florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Smält 150 g smör i en kastrull och låt det svalna.

    2. 2.

      Riv skalet från 1 apelsin och pressa ur saften från 2 apelsiner.

    3. 3.

      Vispa 2 ägg och 2 dl rörsocker poröst. Tillsätt smör, apelsinskal och saft.

    4. 4.

      Blanda 4 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker. Rör ner det i smeten och häll den i en bakpappersklädd liten långpanna, 20x30 cm. 
Grädda mitt i ugnen i 175°, 17–20 min. Prova med sticka!

    5. 5.

      
Smält 50 g smör till glasyren och låt svalna. Blanda ner 3 dl florsocker och 2 msk pressad apelsinsaft. Rör så att det blir slätt.

    6. 6.

      Bred glasyren över kakan och avsluta med lite rivet apelsinskal. Låt stelna. 
Skär kakan i rutor.

Fler recept på:
Advent, Barnkalas, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?