Apelsinbiskvier

Apelsinbiskvier

Av: / Foto: Anders Norrsell
100 min
25 stycken
Riktigt smarriga apelsinbiskvier.
Fler recept på:
Bakelser
Annons

Ingredienser

    1. 275 g mandelmassa
    2. 1 st äggvita
  1. Smörkräm

    1. 150 g smör
    2. 1 st äggula
    3. 2 1/2 dl florsocker
    4. 1 msk vaniljsocker
    5. saft av 1/2 apelsin
    6. rivet skal av 1/2 apelsin
  2. Topping

    1. 150 g vit choklad
  3. Garnering

    1. Köpta kanderade apelsinskal

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175-200 grader.

    2. 2.

      Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggvitan lite i taget och blanda till en tjock smet.

    3. 3.

      Spritsa eller klicka ut 25 runda bottnar, stora som en enkrona, på en plåt klädd med bakplåtspapper.

    4. 4.

      Grädda bottnarna i ugnens mitt 8-10 minuter. Låt dem kallna med den släta sidan upp på ett galler.

    5. 5.

      Vispa ihop ingredienserna till krämen.

    6. 6.

      Bred ut krämen toppigt på bottnarnas platta sida – använd en smörkniv eller baksidan på en sked. Frys bottnarna i minst 1 timme.

    7. 7.

      Smält chokladen över vattenbad. Doppa kakorna i den smälta chokladen och sätt fast garneringen. Låt svalna.

Fler recept på:
Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?