Apelsin- och stjärnaniskaka

Apelsin- och stjärnaniskaka

90 min
1 stor kaka
Recept på en härlig sockerkaka med smak av stjärnanis och apelsin, dekorerat med citronglasyr och sockerpärlor.
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör (rumsvarmt)
    2. 1 st ägg
    3. 2 dl vetemjöl
    4. 120 g socker
    5. 1 tsk bakpulver
    6. 0.5 dl kakao
    7. 2 st stjärnanisfrukter (stötta eller malda)
    8. 1.5 dl mjölk
    9. 1 st apelsin (rivet skal)
  1. Dekorering

    1. 2-3 dl florsocker
    2. 1.5 msk citronsaft (färskpressad)
    3. sockerpärlor

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en form som rymmer 1 1/2 l.

    2. 2.

      Vispa ihop smör och ägg. Blanda i en annan bunke ihop mjöl, socker, bakpulver, kakao och stjärnanis.

    3. 3.

      Skrubba apelsinen i hett vatten och riv skalet. Rör ner smör- och äggblandningen i mjölblandningen tillsammans med mjölk och rivet apelsinskal. Rör till en jämn smet.

    4. 4.

      Fördela smeten i formen och grädda i cirka. 45–50 minuter. Låt stå kvar i formen i 10 minuter innan du stjälper upp kakan. Låt svalna.

    5. 5.

      Glasyr: Rör ihop en glasyr av florsocker och citronsaft. Häll glasyren över kakorna. Dekorera med sockerpärlor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?