Apelsin- och saffranskokta päron

Apelsin- och saffranskokta päron

Av: / Foto: Ralph Månsson
45 min
4 portioner
Inkokta päron får gyllene mersmak av apelsin och saffran. En klick tjock, krämig yoghurt är gott till.
Fler recept på:
Efterrätt, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 4 st medelstora päron av fast sort
    2. 2 dl konc apelsinjuice
    3. 2 dl vatten
    4. 1 st kuvert saffran, 0,5 g
  1. Apelsin- och saffransås

    1. all vätska från päronen
    2. 1 dl strösocker
  2. Servering

    1. 2–3 dl tjock naturell yoghurt, tex turkisk eller grekisk, 10%
    2. hackade pistagenötter

Gör så här

    1. 1.

      Skala päronen och lägg dem i en kastrull. Tillsätt juicekoncentrat, vatten och saffran. Låt sjuda under lock i ca 30 minuter, tiden beror på päronens storlek och sort. Kontrollera med sticka efter 20 minuter så att de säkert inte blir för mjuka.

    2. 2.

      Sås: Ta upp de färdigkokta päronen ur lagen. Rör ner sockret. Låt såsen koka ihop utan lock tills ungefär hälften återstår.

    3. 3.

      Servera päronen med krämig yoghurt och hackade pistagenötter. Ringla över lite av lagen.

Tips från kocken

Vill du ha mer sötma, servera med vaniljglass i stället för yoghurt.
Fler recept på:
Efterrätt, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?