Apelsin- och örtkyckling med limesås

Apelsin- och örtkyckling med limesås

Av: / Foto: Annika Broman
40 min
6 portioner
Fräscha smaker, går bra med saffransbulgur istället för ris!
Fler recept på:
Basilika
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 180°
    2. 600 g kycklingfilé
    3. 2 msk olivolja
    4. 1 msk honung
    5. skal och saft av 1 apelsin
    6. 1 msk oregano
    7. 1 msk basilika
    8. 1½ tsk salt
    9. ½ tsk svartpeppar
  1. Limesås

    1. 1 st ekologisk lime
    2. 2 dl crème fraiche
    3. 1 tsk honung
    4. salt och nymald svartpeppar
  2. Tillbehör

    1. kokt ris

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 180°. Blanda olja, honung, apelsinsaft, -skal och de torkade örterna i en bunke. Smaka av med salt och svartpeppar, lägg i kycklingen i marinaden och låt kycklingen vila lite i denna.

    2. 2.

      Ta upp kycklingen, lägg den i en ugnsform och låt stå i ugnen tills innertemperatur är 68°, det tar cirka 30 minuter.

    3. 3.

      Limesås: Tvätta limefrukten ordentligt. Riv skalet på ett fint rivjärn. Halvera frukten och pressa ur saften i en skål.

    4. 4.

      Tillsätt crème fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Servera kycklingen med limesåsen och rispilaf. Vanligt kokt ris blir också gott till.

Tips från kocken

Använd termometer när du steker kycklingen så riskerar du inte att den blir torr.
Fler recept på:
Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?