Apelsin- och kokoskaka med vit choklad

Apelsin- och kokoskaka med vit choklad

Av: / Foto: Karin Skoog
55 min
12 bitar
Mjölkfri kaka med grahamsmjöl som mättar. Kombinationen apelsin, kokos och vit choklad är alldeles ljuvlig!
Fler recept på:
Choklad
Annons

Ingredienser

    1. 2 st ekologiska apelsiner (rivet skal)
    2. 4 dl havregryn
    3. 1 1/2 dl kokosflingor
    4. 1 dl malda linfrön
    5. 1 1/2 dl grahamsmjöl
    6. 1 tsk bikarbonat
    7. 1 nypa havssalt
    8. 200 g flytande kokosolja
    9. 1 dl flytande honung
    10. 1 msk sirap
  1. Frosting:

    1. 100 g vit choklad
    2. 1 näve physalis

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 130°. Tvätta apelsinerna. Riv skalet utan att få med det vita. Klä en form med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Blanda gryn, flingor, frön och mjöl med bikarbonat och salt. Tillsätt olja, honung, sirap och apelsinskalet. Blanda väl och fördela jämnt i formen.

    3. 3.

      Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 35 minuter. Den ska få lite färg på ovansidan men fortfarande vara lite lös i mitten.

    4. 4.

      Låt kakan svalna i formen och stjälp sedan upp den och ta bort papperet.

    5. 5.

      Smält chokladen och bred den ovanpå kakan. Klyfta eller halvera physalisen och strö frukten över kakan.

Fler recept på:
Choklad
Är innehållet i detta recept olämpligt?